Rozdział 1. Pies – mięsożerca czy wszystkożerca?
Rozdział 2. Czego pies potrzebuje w diecie?
• białka
• tłuszcze
• witaminy
• składniki mineralne
• inne związki bioaktywne
• przeciwutleniacze
• probiotyki i prebiotyki
Rozdział 3. Historia karm dla psów
Rozdział 4. Stopień przetworzenia składników
Rozdział 5. Jakich produktów szukać w składach karm?
Rozdział 6. Jakich produktów unikać w składach karm?
Rozdział 7. „Sztuczki” producentów, czyli jak nie dać się nabrać
Rozdział 9. Jak policzyć kaloryczność karmy?
Rozdział 10. Jak dawkować karmę?
Rozdział 11. Urozmaicanie posiłków psa
Rozdział 12. Co dodawać do karmy psa?
• źródła dobrej jakości białka
• źródło tauryny
• źródło kwasów tłuszczowych omega-3
• źródło antyoksydantów
• źródło cynku
• źródło witamin rozpuszczalnych w wodzie
Rozdział 13. Uwagi dotyczące przechowywania karmy
Rozdział 14. Ranking karm dla psów
Rozdział 15. Bibliografia
E-book zawiera 86 stron.